Dieren krijgen nieuwe "beheerder"

De dieren in het Beestenboetje starten het seizoen in 2015 met een nieuwe ‚beheerder’. Met ingang van 1 mei neemt de stichting Natuur Instituut het beheer van de gemeente over.

 

Bezuinigingsopdracht
De gemeente Heiloo heeft altijd het beheer van de kinderboerderij onder haar hoede gehad. Al een aantal jaren is een groep vrijwilligers actief om de gemeente bij het beheer te ondersteunen en taken over te nemen. Door de bezuinigingsopdracht vanuit de gemeenteraad is de gemeente op zoek gegaan naar een partner om het arbeidsintensieve beheer van haar medewerkers over te nemen.

 

Vrijwilligersgroep
Alle vrijwilligers blijven in de toekomst betrokken bij het beheer van het Beestenboetje. Zij gaan per 1 mei onderdeel uitmaken van de stichting Natuur Instituut, die het beheer overneemt. Alle dieren blijven hun vertrouwde verzorgers zien en ook de bezoekers kunnen blijven rekenen op hun aanwezigheid tijdens openingstijden.

 

Plannen
Er zijn veel plannen voor de toekomst: er komen nieuwe diersoorten in het Beestenboetje en de onderkomens van de konijnen worden aangepast. Ook de houten hekwerken zullen worden vervangen. Graag wil de vrijwilligersgroep ook de openingstijden verruimen. Voor het verzorgen van de dieren (voeren en schoonmaken) zijn vrijwilligers nog steeds van harte welkom via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Als u één ochtend een uurtje vrij heeft, is de klus al geklaard !

 

Toegang

De toegang tot het Beestenboetje blijft voor alle inwoners van Heiloo gratis. Voor de noodzakelijke nieuwe dierenverblijven doet de vrijwilligersgroep een beroep op de inwoners van Heiloo. Meer dan 2000 handtekeningen verzamelde de vrijwilligersgroep in 2012 van inwoners die wilden: "dat het Beestenboetje moet blijven". Wij hopen dat deze inwoners nu ook donateur willen worden.

 

Ondersteuning
U kunt het Beestenboetje ondersteunen door uw belangstelling en uw bezoek met uw kinderen of kleinkinderen. U kunt het Beestenboetje ondersteunen door vrijwilliger te worden. Of u kunt donateur worden van het Beestenboetje. Voor slechts € 10 bent u al donateur en helpt u mee om het Beestenboetje nog mooier te maken en in stand te houden.

 

Verhalen uit het Beestenboetje

LEADFOTO Verhalen 700x282

Wanneer alle verzorgers naar huis zijn beleven de dieren van Het Beestenboetje de leukste en spannendste avonturen.

Klik op de hieronder staande titels om de avonturen te lezen.

Contactgegevens

Bezoekadres:

Kinderboerderij Beestenboetje
Ter Coulsterlaan 1A
1851 KA Heiloo
Tel. 06 - 47.58.59.48 

info@natuurinstituut.nl

 

Postadres:
Postbus 66
1850 AB Heiloo

Donateurs:

Bank nr NL63.ABNA.048.93.22.328

Ten name van Beestenboetje

o.v.v. uw naam en adres