Vrijwilliger in het Beestenboetje

Passiesilvia
Sinds twee jaar is Silvia vrijwilligster bij ‘t Beestenboetje. Nadat zij haar opleiding ‘Bloem & Design’ op het Clusius College in Alkmaar had afgerond, merkte zij dat haar passie toch meer bij dieren ligt. Toen zij een half jaar thuis had gezeten, trok zij de stoute schoenen aan en ging kijken of er werk voor haar was bij ’t Beestenboetje.
En ja, werk genoeg! Elke vrijdag is zij konijnenhokken gaan schoonmaken. Ook op andere dagen was zij welkom om te helpen, dus niet lang na haar start op de vrijdag was zij er ook op woensdag te vinden. Op woensdagmiddag begeleidt zij de kinderen die dan helpen bij ’t Beestenboetje.
In april 2015 nam het Natuur Instituut ’t Beestenboetje over van de Gemeente Heiloo. Die overname bracht heel veel werk met zich mee. Silvia heeft toen ook meegeholpen om alles aan te passen en in orde te maken. Trots vertelt zij nu dat zij binnenkort een cursus dieren-EHBO mag gaan volgen.

Hertjes
Silvia vertelt dat haar werk belangrijk is, op de eerste plaats natuurlijk omdat ze de dieren verzorgt en alles netjes houdt, zodat de dieren een fijne, schone leefomgeving hebben. Op de tweede plaats kan zij bijdragen aan de educatie die kinderen krijgen bij een bezoek aan ’t Beestenboetje. Silvia vertelt de kinderen veel over de dieren en gaat met ze mee de weide in. De kinderen mogen in principe alle dieren aaien, behalve de hertjes. De hertjes staan tegenwoordig apart, om de dieren de rust te geven die zij nodig hebben. Helaas zijn er nog niet zo lang geleden hertjes overleden, toen er bloembollen over het hek gegooid waren die giftig zijn voor de dieren. Zoals Silvia ook aangeeft: Mensen denken goed te doen, maar er staat niet voor niets dat de dieren niet gevoerd mogen worden!
Er zijn nu nog 7 hertjes over: één bok, drie drachtige hinden en drie kleintjes.

Kaatje
Silvia vertelt dat ze bijzondere en leuke dingen meemaakt op ’t Beestenboetje.
Zo heeft ze twee keer een bevalling van een hert bijgewoond. De bruine geit, Kaatje genaamd, heeft zij persoonlijk getraind om aan de riem te lopen. Kaatje gaat nu regelmatig mee als er gewandeld wordt met de twee overgebleven ezels.
Silvia vindt alle dieren leuk, maar er is er een die haar hart gestolen heeft en na het voorgaande gelezen te hebben is dat niet zo moeilijk te raden... de geit Kaatje!

Vele handen...
Naast haar vrijwilligerswerk heeft Silvia sinds kort nog drie banen, dus we kunnen wel zeggen dat zij een bezig bijtje is! Ten slotte meldt zij dat ’t Beestenboetje nog een aantal vrijwilligers zoekt voor maandag-, dinsdag-, donderdag-, en zaterdagochtend, van 8.30 uur tot ongeveer 10.00 uur. VELE HANDEN MAKEN LICHT WERK!

Verhalen uit het Beestenboetje

LEADFOTO Verhalen 700x282

Wanneer alle verzorgers naar huis zijn beleven de dieren van Het Beestenboetje de leukste en spannendste avonturen.

Klik op de hieronder staande titels om de avonturen te lezen.

Contactgegevens

Bezoekadres:

Kinderboerderij Beestenboetje
Ter Coulsterlaan 1A
1851 KA Heiloo
Tel. 06 - 47.58.59.48 

info@natuurinstituut.nl

 

Postadres:
Postbus 66
1850 AB Heiloo

Donateurs:

Bank nr NL63.ABNA.048.93.22.328

Ten name van Beestenboetje

o.v.v. uw naam en adres