Dierendag in Beestenboetje

Heiloo – Op zondag 4 oktober wordt in het Beestenboetje Dierendag op grootse wijze gevierd. Dit jaar heeft een groep vrijwilligers de kinderboerderij overgenomen.

 

Daarmee is een belangrijke voorziening voor Heiloo bewaard gebleven. Dierendag wordt daarom uitbundig gevierd van 10.00 uur tot 14.00 uur aan de Ter Coulsterlaan in Heiloo.

Het wordt een groots feest voor alle kinderen en voor alle dieren. De kleine bezoekers kunnen een ritje maken in de ezelkar door het Gemeentebos, een herfst-knutsel maken, springen op het springkussen, een mooi dier laten maken door de ballonclown, een spelletje spelen of broodjes roosteren boven een vuur.

Natuurlijk kun je ook de dieren op de boerderij extra knuffelen. De konijnen zitten in prachtig nieuwe uitlooprennen en vinden het fijn als je ze komt borstelen of aaien. Maar ook de varkens vinden een massage met baby-olie helemaal geweldig. Voor geiten en ezels liggen de borstels al weer klaar, zodat bezoekers aan de slag kunnen.

Ook is een boswachter aanwezig die samen met de kinderen in het gemeentebos “schatkistjes” uit de natuur gaat maken. Uiteraard mogen de “schatkistjes” mee naar huis worden genomen. Ben je moe geworden van zo’n boswandeling? Dan kun je jezelf hierna lekker laten verzorgen. Je kunt je laten schminken of je nagels creatief laten lakken of een lekker ijsje eten.

Dit jaar is er een kleurwedstrijd waarmee je mooie prijzen kunt winnen. Je kunt de kleurplaten op het Beestenboetje kleuren, maar je mag de kleurplaat ook mee naar huis nemen en voor de herfstvakantie inleveren bij het Beestenboetje.

Ook je eigen knuffeldier staat dit jaar centraal. Er zijn twee échte artsen (in opleiding) die met hun mini-ziekenhuis aanwezig zijn om jouw lievelingsknuffel te onderzoeken en jou advies te geven. Voelt jouw knuffel zich de laatste tijd niet zo lekker? Kom dan langs met je knuffel en laat hem goed nakijken. Het spreekuur is van 13.00 – 14.00 uur.

Dit jaar pakken we speciaal uit voor de dieren. Het is tenslotte DIEREN-DAG. Daarom maken we gezamenlijk een grote dierentaart voor de verschillende dieren. We willen vragen of je hiervoor iets lekkers wilt meenemen: een wortel, een krop sla, stukje bloemkool, of een appel. Om 12.00 uur gaan we de taarten aan de dieren geven. Kom jij ook?

Heb je het al gemerkt? Het Beestenboetje is ELKE dag geopend voor bezoekers. Tijdens de verzorgingstijden vanaf 08.30 uur zijn de verzorgers aanwezig. Ook jij kan hierbij aanwezig zijn. Zeven dagen per week kun je hen meehelpen: ook voor de kleinste hulpen zijn er harken, scheppen en bezems.

De vrijwilligers van de Kinderboerderij kunnen steun goed gebruiken. Voor slechts €10 per jaar bent u al donateur. Zo helpt u mee om de boerderij nog diervriendelijker te maken bijvoorbeeld voor de aanschaf van nieuwe dierenverblijven. Uw bijdrage kan ook via de website www.beestenboetje.nl

 

 

 

Verhalen uit het Beestenboetje

LEADFOTO Verhalen 700x282

Wanneer alle verzorgers naar huis zijn beleven de dieren van Het Beestenboetje de leukste en spannendste avonturen.

Klik op de hieronder staande titels om de avonturen te lezen.

Contactgegevens

Bezoekadres:

Kinderboerderij Beestenboetje
Ter Coulsterlaan 1A
1851 KA Heiloo
Tel. 06 - 47.58.59.48 

info@natuurinstituut.nl

 

Postadres:
Postbus 66
1850 AB Heiloo

Donateurs:

Bank nr NL63.ABNA.048.93.22.328

Ten name van Beestenboetje

o.v.v. uw naam en adres