Kerstborrel en Nieuwjaarsreceptie


 Foto02 700x282

Vrijwilligers van het Beestenboetje hadden een een rustmoment en kwamen bijeen in het Centrum Natuur Instituut. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er terug gekeken op de succesvolle activiteiten van 2019.

 

Het was een hele gezellige bijeenkomst, waarbij we ook even door Blindentuin Heukelshof liepen. Die vrijwilligersgroep maakt in Alkmaar een bijzondere heemtuin voor blinden en slechtzienden met een leuk programma voor schoolklassen.

 

Op het Beestenboetje zijn er grootse plannen voor de komende jaren. We hebben een presentatie-boek doorgenomen waarin een nieuwe kapschuur is gepland op het Beestenboetje, een nieuwe educatieve ruimte, en straks ook ruimte voor nieuwe dieren zoals kalfjes en dwerggeiten. De plannen van het bestuur zijn door de vrijwilligers enthousiast ontvangen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie lieten natuurgidsen van het Natuur Instituut de materialen zien waarmee gezinnen rondom het Beestenboetje een “boswachterpad” kunnen lopen: een speurtocht met een verrekijker naar allerlei dieren. Gewapend met een rugzak met allerlei opdrachten eindigt de wandeling weer met een boswachter-diploma bij de kinderboerderij.
LEADFOTO 700x282

Het is een flinke klus geweest om dit te ontwikkelen, want voor elk seizoen hebben de natuurgidsen een verschillende serie opdrachten. En ook nog voor verschillende leeftijdsgroepen van de basisschool. Binnenkort gaan we de wandeltochten uitzetten in het Heilooer bosje bij het Beestenboetje en volgt de opening van het “boswachterpad”.

Bron:
Tekst aangeleverd door Anton van Riel
Foto's aangeleverd door Arno Hoitink

Verhalen uit het Beestenboetje

LEADFOTO Verhalen 700x282

Wanneer alle verzorgers naar huis zijn beleven de dieren van Het Beestenboetje de leukste en spannendste avonturen.

Klik op de hieronder staande titels om de avonturen te lezen.

Contactgegevens

Bezoekadres:

Kinderboerderij Beestenboetje
Ter Coulsterlaan 1A
1851 KA Heiloo
Tel. 06 - 47.58.59.48 

info@natuurinstituut.nl

 

Postadres:
Postbus 66
1850 AB Heiloo

Donateurs:

Bank nr NL63.ABNA.048.93.22.328

Ten name van Beestenboetje

o.v.v. uw naam en adres