Vrijwilliger Yvonne Calf in beeld

foto Yvonne Calf Beestenboetje scaled e1641543312145

 

“Als ik tijd heb dan wil ik iets met dieren doen!” 
Omdat er vanwege de pandemie al bijna 2 jaar geen evenementen werden georganiseerd bij het sport-evenementenbureau waar ze werkte, verloor ze helaas haar baan. Naast de mantelzorg voor haar moeder wou ze graag, in afwachting van een nieuwe dienstbetrekking, nog iets heel anders doen.  

Eén mailtje
Op zoek naar een ontspannende, nuttige en leuke tijdsbesteding zocht ze contact met het VIP. “Ik heb altijd gedacht: als ik tijd heb wil ik iets met dieren doen.” Er was slechts één mailtje aan het VIP voor nodig om niet lang daarna, voor één ochtendje in de week, aan de slag te kunnen gaan bij… Het Beestenboetje. Dat is nog maar net een maand geleden en benieuwd naar hoe de eerste ervaringen zijn, ga ik het gesprek aan met de 53-jarige Yvonne Calf.

  

Zelfs uitmesten is gezellig
Yvonne vertelt enthousiast hoe haar werkochtend eruitziet. “Al van verre hoor je de dieren, want ze weten dat het etenstijd is. Het voeren van de dieren is natuurlijk het leukst om te doen, ze zijn heel tam en reageren enthousiast. Maar ook het uitmesten is gezellig omdat je dat met elkaar doet. Kers op de taart is toch wel als we als toegift de hertjes nog wat lekkers geven. Normaal gesproken blijven ze wat op afstand, maar nu kan je ze echt knuffelen.” 

Yvonne is van mening dat het Beestenboetje een belangrijke plek is voor Heiloo. Als kind kwam ze er regelmatig. “Als ik zie hoeveel mensen er ’s ochtends al langslopen met kinderen. Ik denk dat het ook belangrijk is om van jongs af aan te leren hoe je met dieren om  moet gaan.” Door de vogelgriep mogen er op dit moment helaas geen bezoekers komen, maar normaal gesproken kan er tijdens openingstijden geaaid en geknuffeld worden.  

Met je laarzen in de blubber
Volgens Yvonne heb je geen specifieke vaardigheden nodig om hier te kunnen werken, maar je moet niet bang zijn om met je laarzen in de blubber te staan. Je hebt natuurlijk liefde voor dieren, je werkt graag met je handen en je vindt het fijn om lekker buiten te zijn. Yvonne krijgt energie van het werk. “Het is fijn om een doel te hebben als je ’s ochtends opstaat, dat je iets nuttigs kan doen en anderen blij kan maken. En het is ook zo leuk dat ik weer collega’s heb!” 

Verhalen uit het Beestenboetje

LEADFOTO Verhalen 700x282

Wanneer alle verzorgers naar huis zijn beleven de dieren van Het Beestenboetje de leukste en spannendste avonturen.

Klik op de hieronder staande titels om de avonturen te lezen.

Contactgegevens

Bezoekadres:

Kinderboerderij Beestenboetje
Ter Coulsterlaan 1A
1851 KA Heiloo
Tel. 06 - 47.58.59.48 

info@natuurinstituut.nl

 

Postadres:
Postbus 66
1850 AB Heiloo

Donateurs:

Bank nr NL63.ABNA.048.93.22.328

Ten name van Beestenboetje

o.v.v. uw naam en adres